Vogelwandeling Sweeltje

Vogelwandeling Sweeltje

Een vogelwandeling niet ver van huis.

Woensdag 3 mei nodigen wij je uit om met ons mee te wandelen naar het Sweeltje, een van de bosgebieden rond Montfort. We wandelen langs de Vlootbeek in het Sweeltje waar veel kleine maar ook grotere vogelsoorten hun voedsel, nest en beschutting vinden. Voor de specht met name een uniek gebied in Nederland waar alle soortgenoten van de specht verblijven. Een wandeling waarvan het kijken en luisteren naar vogels een belangrijk onderdeel uitmaakt. Het gaat niet om de afstand, maar om de vogels! Je staat vaak stil, kijkt ns om je heen, soms kortere en soms langere tijd. Een aandachtige wandeling dus, waarbij je ook nog ns een verrekijker of camera ( advies ) bij je draagt. Ondertussen genieten we ook van het uitzicht, het (Limburgs) duinlandschap, het Vlootbeekdal, de planten, bloemen en andere dieren. Ook de bever heeft een vaste plek in dit gebied. Veel wandelplezier toegewenst!

Vertrek woensdag 03 mei, 09.00 uur. Neem de weg naar het zwembad Montfort, afslag van  de Waarderweg. Verzamelen op de parkeerplek, voor de slagboom/toegang zwembad ‘t Sweeltje.  We wandelen 4 km onder begeleiding.

Informatie via Léon Hannen, 06-21409758 Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor stichting Montfort wordt op prijs gesteld.

Stichting Samenspel organiseert elke donderdagochtend, elke week gratis wandeling(en) van 1,5 uur ( 4 km ) tot 2 uur ( 8 km ). Weer of geen weer. Vertrekpunt is onder de kerktoren in Montfort, klokslag 10.00 uur. Na afloop is er koffie en thee. Samen wandelen in de natuur in de eigen buurt. Dat is niet alleen gezond en gezellig maar helpt ook tegen eenzaamheid.