Aanleg nieuwe Jeu de Boules banen

Aanleg nieuwe Jeu de Boules banen

Naast voorbereidingen voor de speelplekken is er ook aandacht voor de buitenactiviteiten. Een voorbeeld is de populaire jeu de boules. Een initiatief met wekelijks een vijftiental deelnemers.

Momenteel zijn wij doende om de banen op het plein Dijkhof  geschikt te maken om het sportieve spel voor jong en oud comfortabeler te kunnen spelen. Dit in samenwerking met gemeente Roerdalen. Op de bijgaande foto’s ziet u Frans, Henk en Kees, enkele mannen van onze groep, die geheel vrijwillig de grove grindlaag hebben verwijderd. Zij zijn in afwachting van de fijne split die als bovenlaag wordt aangebracht.

Tijdens deze periode van werkzaamheden mogen wij uitwijken naar de 2 jeu de boules banen op de camping Bie de Vogel. Als alles klaar is, belooft het straks nog meer spelplezier met de sport, pétanque! Wonen Limburg is inmiddels bereid om zitbankjes en een afdakdoek/zeil aan te brengen opdat de spelers en kijkers, lekker droog en uit t zonnetje kunnen pauzeren en of toekijken. Last but not at least verzorgt de gemeente t.z.t. een kleurrijke aanplanting. Wij zijn er blij mee en ook een beetje trots op en heel dankbaar, dat ons dit mooie resultaat straks, op low budget basis en in fijne samenwerking met Gemeente, Wonen Limburg, Therapiecentrum Montfort, Camping de Vogel, Frans Peeters, de verenigingsraad, met iedereen lukt. Samenspel, Samen Doen in Montfort! Mooi toch!