Aanleg skatebaan in Montfort van start

Aanleg skatebaan in Montfort van start

Aanleg skatebaan in Montfort van start

Nog even en de skaters van Montfort kunnen op een eigen baan spectaculaire stunts en tricks uitvoeren. Op het braakliggende terrein achter sporthal Koeweide is vorige week het startsein gegeven voor de aanleg van een skatebaan.

Het initiatief voor deze speelplek komt van een aantal scholieren uit Montfort. Zij hebben enkele jaren geleden de gemeente Roerdalen benaderd met het idee om skatepark te realiseren in Montfort. De groep scholieren is daarom met dit verhaal op zoek gegaan naar medestanders. Tijdens de gesprekken hierover kwam aan het licht dat de huidige speellocaties in Montfort niet meer voldoen aan de wensen van nu. Hieruit is Stichting Samenspel Montfort ontstaan.

Inmiddels heeft Stichting Samenspel Montfort al een aantal mooie initiatieven gerealiseerd. Aan dat lijstje wordt dus nu ook de wens van de jongeren toegevoegd om een skatebaan aan te leggen. Op basis van een enquĂȘte en in samenspraak met school, de tennisclub, de sporthal en de gemeente is gekozen voor het braakliggende stuk grond achter de sporthal, de tennisbanen en de school.

De inrichting van de skatebaan is in samenspreek met de jongeren tot stand gekomen. De skatebaan gaat 70.000 euro kosten. Stichting Samenspel Montfort heeft van verschillende fondsen geld ontvangen voor de aanleg van het park. Ook de gemeente draagt bij aan de realisering van het plan. De grond krijgt de stichting van de gemeente in bruikleen.