Bankjes openbare ruimte Montfort

Bankjes openbare ruimte Montfort

Zowel de Zonnebloem als de ouderenvereniging geven aan dat er (te) weinig zitbanken zijn in het dorp. In ons gesprek met vertegenwoordiger(s) tijdens de enquête van Samenspel over spelen, bewegen en ontmoeten in Montfort, adviseerden zij ons om hier eens goed naar te willen kijken.

Door toedoen van de goede wil van de lokale politiek en inzet van de Gemeente Roerdalen komt er nu aandacht voor slimme plaatsing /routing van zit ( -en praat) bankjes voor met name inwoners of bezoekers die slecht ter been zijn. Openbare Werken heeft aangegeven dat er een mogelijkheid is om enkele (extra) bankjes te plaatsen op basis van de behoeften en ideeën. Vooralsnog gaat ’t om ’n beperkt aantal zit (-praat)bankjes, vooruitlopend op mogelijke verdere plannen.

Heeft u hier wensen/ideeën over, laat het ons weten!

In de wekelijkse bijeenkomsten van de leden van de ouderenvereniging en de Zonnebloem is/wordt gevraagd, naar de concrete wensen aan zit (-en praat)bankjes en waar deze in het dorp te plaatsen. Overige belanghebbende inwoners kunnen hun wensen aan zit (-en praat)bankjes ook doorgeven.

UPDATE

Na gedane inventarisatie bij de ouderen en de Zonnebloem, en samenwerking met raadslid John Vogels, hebben wij met de teamleiders van Openbare Werken aandacht kunnen geven voor slimme plaatsing/routing van zit(-en praat)bankjes in en rond het centrum, voor inwoners of bezoekers die slecht ter been zijn. Wat straks meer de mogelijkheid biedt voor het lopen van een “rondje Montfort”. De resultaten hiervan wachten we nog even af maar wij zijn hoopvol dat de aangegeven wensen en behoeften ingevuld worden!