Opening Jeu de Boules baan

Opening Jeu de Boules baan

Opening Jeu de Boules banen Dijkhof Montfort, vrijdagmiddag 18 maart. De spelers Jeu de Boules zien terug naar een geslaagde middag. Een feestelijke middag als start van het nieuwe buitenseizoen en tevens als gelegenheid om de banen officieel in gebruik te nemen. Belangstellende bewoners Dijkhof, bewoners Maison Molenbeecke, enkele inwoners en kinderen van groep 8 van de Hovenier werden in de gelegenheid gesteld om een balletje mee te gooien samen met de Montforter spelers. Met name Bewoners Dijkhof en Molenbeecke maakten hier goed gebruik van. Twee teams, bestaande uit vertegenwoordigers, van onze gemeente Roerdalen burgermeester Monique De Boer en wethouder Jan Smits, en uit enkele spelers en bezoekers, namen het onderling tegen elkaar op. Frans Peeters en Susanne Hendrix zagen toe dat het spel goed gespeeld werd.

Onder aanvoering van de wethouder gingen Matje en Susanne met de schoffel aan de slag en maakte een beginnetje om het terrein en de perkjes onkruidvrij te maken en te houden. Het plein en de pas aangelegde perkjes, door de mannen van de gemeente willen de jeu de Boules spelers zelf onderhouden met de nieuw aangeboden schoffels van onze Gemeente.

Een sfeervolle middag onder een fris voorjaarszonnetje, met lieflijke muzikale opluistering van MuziKidzkoor o.l.v. Aimee Baars (hun 1e optreden als koortje), Jon en Jo Roemen, accordeon en zang. Er werd meegezongen, gesjoenkeld en vooral genoten door iederéén. De foto’s en filmpjes spreken voor zich. Met dank aan Ruud Snijders.

Het ontbrak niet aan koffie/thee, gebak, etc. Wonen Limburg was vertegenwoordigd door een heuse Pizzabakker met heerlijke versgebakken pizza’s die gretig aftrek vonden. Met dank aan Roos en Woody.

We zien terug naar een geslaagde gezellige ontspannende middag en kijken uit naar een mooi Jeu de Boules zomerseizoen 2022. Met dank aan iedereen die een handje toestak en aanwezig was. Stichting Samenspel Montfort, als nieuwe beweging in ons dorp, is blij met dit nu al geslaagde burgerinitiatief, het aanleggen van de 4 banen en het wekelijks samen het spel/de sport Jeu de Boules te spelen.

Op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur wordt het spel/de sport met een 15 tot 20 inwoners samengespeeld. Er is een beginnetje gemaakt van al wat mogelijk is in Montfort, om dat samen op te pakken en de schouders onder te zetten. Dat is o.a.de opzet van Stichting Samenspel Montfort. Doet u mee?

Met dank aan sponsoren: Therapiecentrum Montfort, Wonen Limburg, Gemeente Roerdalen, café-restaurant Biej de Vogel, Bakkerij Mans, Slagerij Smeets, Cecile Bloemen Kruiden en Meer, Verenigingenraad Montfort. En Ruud Snijders voor de fotografie.